Kees & Co Wiki
Advertisement
Kees & Co Wiki

Kees en Coosje front.png
Welkom op de wiki van de televisieserie Kees & Co.

De serie wordt uitgezonden op de televisiezender RTL 4. Daarnaast is de serie ook te zien op streamingdienst Videoland en tevens verkrijgbaar op DVD. Momenteel zijn er even geen nieuwe afleveringen te zien.

Het huidige 10de seizoen wordt in tv-gidsen soms beschreven als 'seizoen 2'. Na een jarenlange pauze wordt de serie sinds 2019 weer uitgezonden. Daarom is seizoen 10 het 2de seizoen van de nieuwe serie. Sinds 20 september 1997 is deze serie te zien met actrice Simone Kleinsma in de hoofdrol.

Veel leesplezier in deze encyclopedie over de televisieserie.


www.keesenco.fandom.com


Rtl4.png


Nieuws.png


29/03/2020: Complimenten over 'Kees & Co'

Zwarte Piet in de schoorsteen.gif

Zoals jullie weten was er op 21 maart een speciale aflevering van Kees & Co te zien waarin Anne terugkwam. Echter kwam het onderwerp 'Zwarte Piet' ook meerdere malen aan bod, iets wat ongetwijfeld veel mensen blij maakte want 95 procent van Nederland is voorstander van Zwarte Piet.

Echter heeft ook RTL de afgelopen jaren de (onterechte) kritiek van een klein aantal activisten over zich heen gekregen. Belangrijker dan ooit is het dus dat je RTL laat weten dat je Kees & Co een leuke serie vindt en dat je graag een nieuw seizoen wilt zien en het is vooral belangrijk dat je RTL laat weten dat je de aflevering uitgezonden op 21 maart 2020 heel erg leuk vond met terugkerende elementen over volksfavoriet Zwarte Piet.

Wil jij ook helpen? Stuur dan een email met jouw mening over Kees & Co en Zwarte Piet naar het emailadres customercare@rtl.nl

18/03/2020: Forum geopend

S2AFL05.jpeg
Speciaal voor de trouwe fans van Kees & Co is er nu een forum geopend waar alles over de populaire serie besproken kan worden.

Adres: https://keesenco.fandom.com/f

15/03/2020: Wederom meer kijkers 'Kees & Co'

Ballonnen.png
Ook afgelopen zaterdag keken er nog meer mensen naar de nieuwste aflevering. De aflevering "Zonnepanelen" werd bekeken door 955.000 mensen. Uitgesteld kijken is hierin nog niet berekend, dus hoogstwaarschijnlijk komt het totaal aantal kijkers rond 1,1 miljoen kijkers.

Als deze kijkcijfers zo blijven doorzetten is de kans groot dat er een 11de seizoen komt. Betreft nieuwe afleveringen, om het geliefde Sinterklaasfeest te steunen is er een nieuwe actie. Het lijkt ons een enorm leuk idee om een speciale, extra lange Sinterklaas-aflevering van "Kees & Co" te zien met echte, traditionele Zwarte Pieten. Met traditionele Zwarte Piet bedoelen wij: een compleet pikzwart gekleurd gezicht, rode lippen, oorbellen en de ouderwetse roe.

Wil jij ook dat RTL 4 een extra lange aflevering van "Kees & Co" gaat uitzenden met Zwarte Pieten
op zaterdag 5 december 2020? Stuur dan een email naar het emailadres customercare@rtl.nl

Update 20/03/2020: Meer kijkers betekent ook meer wiki-bezoekers. Het aantal is gegroeid naar meer dan 700 bezoekers uit Nederland.

Update 22/03/2020: Ook op 21 maart steeg het aantal kijkers weer. Meer dan 1 miljoen mensen keken de aflevering "Gezinsding" via traditionele televisie, uitgesteld kijken is hierin nog niet meegerekend.

Update 27/03/2020: Momenteel staat de teller op meer dan 1000 bezoekers uit Nederland.

10/03/2020: Actie herhalingen 'Kees & Co'

Logo oud.png
Omdat er momenteel slechts een handvol nieuwe afleveringen per jaar te zien zijn en omdat niemand genoeg kan krijgen van Kees & Co is er momenteel een actie om de oude afleveringen herhaald te krijgen op RTL 4. In de zomermaanden is de soapserie 'Goede Tijden Slechte Tijden' tijdelijk niet te zien waardoor er een uitstekend gat in de programmering ontstaat.

Wil jij ook dat een selectie van oude afleveringen op volgorde maandag t/m vrijdag in juli en augustus te zien is op RTL 4? Stuur dan een email naar het emailadres customercare@rtl.nl

Wij zouden het helemaal leuk vinden als dit een jaarlijkse traditie kan worden, dus elk jaar in juli en augustus een wisselende selectie herhalingen van Kees & Co.

08/03/2020: Lagere kijkcijfers RTL 4

RTL4 logo's.png
Veel programma's van de televisiezender RTL 4 worden momenteel minder bekeken dan gewoonlijk. Bekende programma's zoals "Koffietijd" maar ook bekende series zoals "Goede Tijden, Slechte Tijden" werden het afgelopen jaar door veel minder kijkers bekeken dan RTL 4 gewend was, terwijl ook nieuwe programma's niet optimaal bekeken werden. De score die "Kees & Co" in seizoen 2019 behaalde was dan ook een uitzonderlijk hoge score voor het hedendaagse RTL 4.

Zwarte Piet.png
Een populaire theorie is dat de kijkers de zender aan het boycotten zijn omdat binnen RTL het populaire traditionele personage Zwarte Piet vervangen is door het minder in roet omhulde 'roetveegpiet'. Omdat 95 procent van de Nederlandse bevolking voorstander is van Zwarte Piet is het een behoorlijk opmerkelijke keuze om dit personage te vervangen. Er zijn in het verleden meerdere acties geweest door kijkers om Zwarte Piet terug te halen.

Naast de gewoonlijke protesten was er bijvoorbeeld tijdens de opnames van de nationale televisie-intocht een spandoek gebonden aan een vliegtuigje te zien. Ook werd er door bezoekers van dit evenement stilgestaan bij de misplaatste verwijdering door uit respect het traditionele liedje te zingen dat normaal gesproken gezongen wordt als Sinterklaas en Zwarte Piet vertrekken.

Zwarte Piet left.gif
Zwarte Piet right.gif

Dag Sinterklaasje, da-ag da-ag,
da-ag da-ag Zwarte Piet
Dag Sinterklaasje, da-ag da-ag,
luister naar ons afscheidsliedInleiding.png


Over 'Kees & Co'

Alles wat je moet weten over 'Kees & Co'.

Read more >

Simone Kleinsma

De actrice achter 'Kees'.
- binnenkort -

DVD's

Wat staat er op welke DVD?
- binnenkort -

Het huis van Kees

Hoe ziet het huis van Kees eruit?
- binnenkort -Personages.png


Kees.jpg
Kees
Brenda.jpg
Brenda
Coosje.jpg
Coosje
Rudie.jpg
Rudie
Annelot.jpg
Annelot
Lars.jpg
Lars


Seizoenen.png


DVD Seizoen 1.jpg

DVD Seizoen 2.jpg

DVD Seizoen 3.jpg

DVD Seizoen 4.jpg

DVD Seizoen 5.jpg

Seizoen 1

Seizoen 2

Seizoen 3

Seizoen 4

Seizoen 5

DVD Seizoen 6.jpg

DVD Seizoen 7.jpg

DVD Seizoen 8.jpg

DVD Seizoen 9.jpg

DVD Seizoen 10.png

Seizoen 6

Seizoen 7

Seizoen 8

Seizoen 9

Seizoen 10

Regels

Seizoen 10 Promo.png

Videoland.png


Andere wikis.pngForum.png


S2AFL05.jpeg

Wil je met mede-fans discussieren? Dat kan op het forum!

Klik hier

Kees en Gijs.jpeg


Statistieken.png

In februari 2020 werd deze wiki bezocht door ongeveer 350 bezoekers uit Nederland.


Intromuziek.png


Was ik maar een kat
die negen levens had
Want dat leventje van mij
gaat zo razend snel voorbij
Ook al ben ik alles
weleens even zat
Ik wil geen leven zonder jou
En als ik kon kiezen
koos ik negen keer voor jou

Complete artikel: Thema Kees & Co


Recensies.png


Volkskrant: "Met Kleinsma aan het roer is Kees & Co een goed te verteren brok televisie".

RTL Boulevard: "De jas van Kees zit Simone Kleinsma als gegoten".


Schijnwerper.pngS2AFL09-spot.png
Aflevering: "Een Goed Gesprek"


S5AFL08.JPG
Aflevering: "De Bus"


S7AFL03.JPG
Aflevering: "Ziek van Liefde"


S9AFL08.jpg
Aflevering: "De Lift"


Spotlight


Sint Nicolaas en Zwarte Piet

Advertisement